Tuesday, December 20, 2011

My Born Day 20 Dicember

Assalamualaikum...
Salam sejahtera..
Salam 1 blogger..
Salam 1 malaysia....

My Story today is about my birthday
i'm not celebrate too much because i dont like cake.
I like to eat anything except cake.
i just celebrate in "The Chicken Rice Shop"
with my friends Kak Aini..
i very close with her that why she spend time with me..
i miss her so much..
Like my other friend Shima.. 



i just order 'Double Delight'
  • Nyonya Pai Tee (Regualar)
  • Personal Portion of Chicken** Choice of Steamed, Roast or Soy Sauce
  • Prime Honey BBQ Chicken
  • Ipoh Bean Sprouts (Regular)
  • Sai To Fish Balls (Regular) or Tofu with Oyster Sauce
  • Two bowls of Chicken Rice
  • Soup of the Day
  • 12oz Soft Drink (Two)
  • Addition order: chicken rice & Hainanise Curry Chicken




too much food
but the drink only 2 glass???
OMG....!!!

But seriously its enough..
my stomach so full when enjoy this food..
And to those wish my birthday..
Thank you..LOve you all..



Bye the way..
Happy birthday to me..
hehehehehehehehe...

For my entry, next time i write again..
Thank you for read my blog..
Assalamualaikum..

Saturday, December 17, 2011

Ombak rindu


Assalamualaikum,
Semoga saudara saudari dirahmati Allah swt
Apa yang ingin saya kongsikan pada entry kali ini adalah
Ombak Rindu


Places: Times Square
Price: RM7.00 (sponsor)
Time: 7.10pm


Cetusan idea daripada Novel 'ombak rindu' dan sekarang diterbitkan melalui filem iaitu kita boleh menonton di wayang, kira masuk box office lah ni.
Cerita memang best, awal dah aku nangis. Kak Aini yang duduk kat sebelah aku lagilah basah dengan tisu dia tu. Pelakon pun aku minat gak, so... tak rugilah tangok.

Aaron Aziz, Maya karin, Lisa Surihani dan Bront Palarae.

Hibat giler kot...
Aku tabik lah kat diorang ni.
Betul-betul menjiwai watak mereka..
Tak pernah aku tangok pelakon lain wat macam diorang wat ni.
Seriously, nangis beb...
Even aku x baca lagi novel dia.,,tapi aku paham lah dari cerita ni..
Ape-ape pn semoga diorang ni bakal mengharumkan nama seni tanah air kita..






Dah abes tengok...
Aku boleh lar dikatakan sedih tapi aku ni cepat cool..
Yanag kak Aini ni, masih lagi sedih..
Ape-ape pun.. Jom balik...

InsyaAllah, saya akan update lagi entry saya lain hari
semoga berjumpa lagi..
terima kasih kerana sudi baca blog saya ni
bye...bye..bye..
Assalamualaikum...

P/s: Gambar yang saya uploadkan tu, dari minggu lepas lagi sebenarnye, baru nk update..

Date with her (Aini Mohammad)

Assalamualaikum
Semoga anda semua diberkati Allah SWT

Pada entry kali ini
(refer pada tajuk)
Aku dengar cerita yang kak aini
kawan baik masa diploma dulu
dia ada kt KL
so..aku bawak dia jalan-jalan lah kt KL

kamiorang berjumpalah kat BTS
Bandar Tasik Selatan
Bawak ler bekal masing-masing


**Bekal masak dari rumah**
nasi, sardin, sayur kobis, sosej & nuget
~~Lunch~~

Lepas makan kamioranga jalan ler kat SOGO
karaoke lah kejenye.
Lepas karaoke, kaiorang pun g makan cendol kat food court


***Cendol rm2.50***
berlemak sangat
tapi kira ok lah

Then lepas makan
kami lepak jap kat depan Sogo
tengok brother ni nyanyi
sedap gak suara dia
layan jelah...


***Kalo kenal lah orang ni***
familiar kan kalo selalu lepak kat Sogo
mesti kenal punyer


~~Kak Aini & me~~
Comel x?? hahahahaha


Ceh...
memeh oh memeh


Aku mane leh tinggal
wajib ler bergambar...


Then, lepas jalan kat sana
kamiorang jalan-jalan kat Masjid Jamek
Take picture sekali lar..


~~Kira cam up to date lar~~


KLCC
hahah...tanpa dirancang kami berdua sampai ke sini dah..
lepak lar amik gambar kejap posing-posing kan..


 tinggi sangat ler KLCC ni yer..
jap lag aku masuk dalam
nak ambik gambar jap


Hahahah...
posing ler dalam ade kesempatan


Amacam??
Sengal semacam je..
hehehe...


Berehat sebentar
penat kot posing


Hehehehe
kontroversi ler pasni


Petrosains


Masa nak jadi jakun kejap
touch ler katakan
peluang yang ada

Suka-suka aje kan


Orang xde, so..xsalah kan??
hhehehehe...


Penat lak aku..
nak balik je pas ni
macam biasa..

Lastly, i hope enjoy to read my entry..
you wait soon i will update my entry..
bye..bye..
Assalamualaikum..








Wednesday, October 12, 2011

My Convocation 1 Oktober 2011

Assalamualaikum..
So sorry sebab lam x update blog..
Al maklumlah sibuk je..

Sekarang 
aku nak kongikan sedikit cerita..
yang aku dah pn
"Graduate"
Diploma in Healthcare Menagement
under
University College of Masterskill

Alhamdulillah...
akhirnya penungguan aku untuk konvo pun dah selesai


~Kejayaan milik aku~


~Jutaan terima kasihku kepada ayahnda dan bonda tercinta~


~yes!!!~


~Gambar studio~


~tidak ketinggalan best friend during diploma~
~Kak su~


~Amacam? dah graduate, nak wat ape?~


~tasek putrajaya~


~heheheh~


~Sebelah malam pulak~


~muka dah letih siap berminyak lagi~
maklumlah dah malam..


~Aku dah ada diploma~

So, sekarang aku 
tengah on the way ambil ijazah..
doakan aku berjaya ye..

Ape-ape pun terima kasih
syukur kat Allah swt..
kerana Dia yang menentukan semua ini..

Seperti kata-kata saya
"kamu akan mencari jalan jika kamu mahukan sesuatu,
dan
kamu akan mencari alasan jika tidak mahukannya"

Renung-renungkan dan selamat beramal

Assalamualaikum.

Sunday, September 18, 2011

So...Yummy Chicken Rice shop!!!

Assalamualaikum..
Kisah yang ingin diStorykan adalah
berkaitan dengan 
Kenangan gambar-gambar lepas..

Walaupn ianya gambar-gambar beberapa minggu yang lepas
Ianya sentiasa di ingatan
Kerana ianya journey berbuka puasa
Jom kita g chiken rice shop?


::Sebelum berangkat ke destinasi::

Biasalah, dah abis kelas baru kamiorang pergi sana
Pakai teksi sampai TBS
Then pakai KTM pergi KL Central
Hari masih awal lagi..
kamiorang sempat berlegar-legar kat KL Central tu
HMM.....boring pulak
kamiorang naik monorel pergi pasar seni..
jalan-jalan sampai ke Kota Raya

So...dah puas berjalan kamiorang balik ke KL Central lagi
Then terus duduk kat restoran tu.
 Alah... Chiken Rice Shop


::Siti & Zetty::
tengah tunggu aku dok cocok kad kat ATM..
sambil tu posing ler selagi ada kesempatan..


::Zetty, Kak su & aku::
Dah sampai ke destinasi
order lah dulu


::Kak Ain & Siti::
asyik tudung hitam je..


::Pandangan dapur dari luar::
Ayam sentiasa memahami kehendak aku


::Hidangan dah sampai::
Fuhh..!! tunggu masuk waktu berbuka je lagi ni


::Ape-ape jelah korang ni::
Yang penting aku nak makan je lepas ni


::Dah abis::

Dah abis..
Kamiorang pun balik lah
Tapi kali ni
Tinggal aku, kak su & siti je..
yelah..masing-masing ade tempat dituju kan..

Aku & Siti rancang nak sambut
Birthday Kak Su yang ke 24 malam tu
so..kamiorang lepak sampai kul 3 pagi..
siap tengok orang menari lagi
ishk...ishk..ishk...


::Kek ala kadar je::
Janji ikhlas..


::Birthday girl, sweet 24::
Selamat hari lahir kak Su..
semoga kehidupan dirahmati & diberkati Allah swt


::kalau dah kenyang tu buatlah cara kenyang siti oi...::
Dah full dah perut kitaorang


::Oilly face::
adoi muka aku x boleh blah tol lah time ni


Sorry my entry dah nak sampai hujung ni
Ada cerita nanti aku storykan lagi.
Bye..bye..bye..

Assalamualaikum..


Saturday, September 17, 2011

First Semester In Bachelor

Assalamualaikum...
Kepada para-para pembaca sekalian..

The title today is...
'First Semester In Bachelor'

Memperkenalkan...

::My housemate::
time bachelor sekarang.


::Kak Ain & Kak Su::


::Zetty & Siti::


::Aku & kak Suzila::


::Sorry upload lebih cikit::
gedik pulak rasa nya..
hahahahha...
wweeekkk...


::Gambar candid::


::Angelina Jolie & Rihanna::


::Angelina Jolie Ciplak je..::


::Ewahh???::
Purple girls..
hihhihihih...


::Mami poko::
hehehe..jangan marah yer..


::Saje nak tumpang glamour::
X salah kan..
hehehehe


::Please lah beb::
pay attention please...


::Time kat rumah sewa yang lama::
X aci, gambar aku xde...
huh!!!

Hahahahah....
sorry....
ini je yang dapat aku uploadkan..

Biasalah...
baru sem 1
hmm..belum finnal sem lagi

Ok, sampai ni je entry aku
bye..bye...
Assalamualaikum..