Sunday, June 12, 2011

Air Terjun Sungai Gabai

Assalam...
Wahai pembaca sekalian..
Refer pada tajuk,
Aktiviti yang kamiorang buat kat waterfall...
Lokasi terletak di Ulu Langat, Selangor.
Mengembara bersama Pengarah, penerbit, pelakon, krew & ect....
Jom...


~Lokasi~


Tempat nie kira cam best jugaklah..
Bukan ape, nk releasekan tensyen pun ok gak kalo g cni..
Time dok tengah panas ke...
Aku Syorkan tempat nie untuk sape yg berminat..
Sesuai untuk berlakon..
Pandai pengarah filem kami nie carik tempat yer...



~aku, wani & along~

Maka, start lah babak-babak kami...

Aku   : 3, 2, 1 and action...!!!
Along : agak-agaknya, bilalah aku nak jadi duyung? 
Wani  : Boleh jugak, kau jadi duyung kat sungai. Kat laut kan dah ade duyung. kat laut air masin.
Along : Duyung ni makan spagetti x?
Wani  : bukan stkat spagetti je, telur masin, kuehteow pun dia makan...


~Dikala aku menjadi model~

Tak payah nak berangan lah jadi model..
Saje je nk bergambar dikala ade orang sanggup amik gambar aku..
So, posing jelah...
Biar banyak snap asal gambar aku ade..

~kembali ke lokasi~

Setelah selesai sesi fotoghrapy,
aku pun kembali ke lokasi..
masa rehat dah tamat..

~cari port yg sesuai~


~aksi-aksi dalam filem ini~


?????

Dah puas beraksi,
kamiorg pun dijemput 'melantak'
para krew-krew kami tengah dok prepare makanan untuk kami..
bukan ape, katering xdisediakan...


~para-para krew tengah menyediakan makanan~


Cakap pasal krew-krew kamiorg ni kan..
diorang semua lelaki..
mekup artist pun lelaki..
manager pun lelaki...
tp kamiorg xpyah mekup pn xpe..
nanti kalau diorg mekup kami,
jadi cam bapok pulak..
hhehhe...sorry...


~Pengarah filem kami memanggil para artis makan~

Yelah-yelah....
kamiorg makan ler pasnie....


~pengarah yang x sabar nak makan~


~picnic lar..~

Menu
Bihun goreng
Roti Canai
Keropok
Biskut
Coke
7 up
100 plus

~kesejukan~

~krew-krew yang berposing sakan~

Ape-ape pon aku nk balik lah dulu..
sebab ape, ari nak ujan dah time nie....


~muka para artis yang keletihan~

Nampaknye 2 jelah gambar last..
Kamiorng nak balik dah nie
time ujan pulak 2..
ape2 pun thanks coz sudi menbaca article ni..
bye..
Assalam...

~cuba teka mata siapa~

????
?????????????
?????????????????
?????????????????????????
????????????????????????????????
tak tau kan??
biarlah jadi tanda tanya..
hehehhehe.....
tata
titi
tutu
bye.....




















Wednesday, June 8, 2011

Mesti kene KoNgKoNg / kene KoNtRoL

Nak tau Sebabnye ape??? 
ok i tell u all now.
???????


Bila bangun dari tido je subuh2 dah kene wat keje itu keje ini.
ok, aku xkesah wat keje ape pun kat rumah nie.
Tapi aku x suka orang busy body pasal aku.
Time aku pakai tudung je mesti orang rumah aku ingat aku pegi jalan2.
Sedangkan aku nk pg rumah sebelah je.
Aku hilang sekejap g kedai pun orang rumah aku dah telepon.
"hello, kau kat mana?''
Kalau aku dok dalam bilik je,
"buat ape kau dalam bilik? dok lah kat luar nie ha"
Bukan aku xnak dok kat luar pun,
Bila dok kat luar mesti asyik kene marah.
lagi satu bila aku xmandi lagi,
"hei, kau bila nak pegi mandi ha? dah pukul brapa dah nie"
Bukan aku xnak mandi, tapi aku nak kemas rumah, masak, jaga anak buah buah aku lagi..
Dahlah x de sape nak tolong aku,
Harapkan orang lain mane boleh..........
lagipun bukan nak pegi mana2 pun aku nk g mandi awal.
Aku nak siapkan semua dulu baru aku boleh mandi.
Waktu malam mata x boleh tido,
Kul 10 dah suruh aku masuk tido.
"buat ape x tido lagi? pegilah tido"
Kalau diikotkan aku tido biasanya kol 2 ke 3 pagi baru leh tido. hhehehheh

on9 ler...



Bila pegang laptop je,
"asyik main on9 je, xde keje lain"
La........kan aku dah settlekan semua keje,
Dah tu, aku nak buat ape??
Kalau tido pulak,
"asyik membuta je"
On9 salah, tido salah...
Dah tu, aku nak buat ape?
Kalau aku dok sembang dalam tipon,
"bergayut x abis abis"
La....baru je kawan call xsampai seminit pun diorg ckap lame aku ni bergayut.
Kalau aku pegi jumpa kawan,
"Dah xingat nak balik ke?"
Sedangkan aku baru sekali jumpa kawan sebab aku kan baru balik kampung.
Belom aku jumpa mereka 2 ke 3 kali.
x tau lah jawap nya...
Sembang ngan kawan dalam tipon salah, jumpa kawan pun salah.
Kawan pegi rumah aku,
"Fikah....tolong wat itu wat ini jap"
Ade je kejenye...
Tunggulah kawan aku balik dulu.
Kawan ajak g jalan-jalan kat bandar...
"jangan nak buat hal, kau tu bukan tau ape pasal bandar, xpyah pegi, dok rumah je"
Nie yang buat aku sedih nie...
Aku kan dah besar,

terlebih imagine pulak...


Lagi Best Aku Dok Kat Hostel
Sebab ape???

Sebab aku dh besar boleh wat keputusan aku sendiri.
Sebab aku dah besar aku boleh pikir yang mane baik buruk.
Sebab aku tahu kehidupan aku & aku paham diri aku.
Sebab aku ada schedules aku sendiri.
Sebab aku leh buat keje aku bila-bila masa.
Xda orang nak sound aku nak buat ini buat itu.
Aku leh pegi mane-mane ngan kawan-kawan aku.
Sebab aku rasa freedom.
Tapi pergaulan aku ada batasnya tau.
Kawan-kawan aku semua spoting.
Leh bangun lewat.
Boleh pilih nak makan ape nak minum ape.
Semua kerja aku tersusun ikot schedule.
Xda tekanan perasaan..

~freedom~



Kalau diikotkanlah aku akau memilih tinggal sendiri dari dok ngan family.
hehheheh.....bukan ape, dok ngan family nie ada jugak baiknya tapi 
aku x nak lah asyik kene kontrol je.
Gaduh ngan abang dan kakak pulak
X nak lah buat dosa banyak sangat.
So, lebih baik dok sendiri je.



~roda itu berputar~


Kadang-kadang hidup nie ibarat roda
Kadang di atas kadang di bawah
Setiap dugaan yang diberi haruslah 
ditempuhi dengan perasaan yang sabar.
Diorang buat macam nie pun bukan ape,
untuk kebaikan kita jugak
Orang sayang kat kita kan,
So, ikot jelah...
Xda hal punyer....
kita buat lah supaya orang yakin kat kita nie 
yang kita dah dewasa..

p/s: Cerita nie biar jangan pecah di mulut, biar pecah di blog nie je... 
Heheheheh..... TQ
Assalam....

Tuesday, June 7, 2011

Cinta Melody Versi Utara

Cinta Melody yang semakin diminati ramai termasuklah aku. Aku pun xtau kenapa aku minat pulak tengok cerita ni. Adoi...mungkin pengaruh dari mak and adik beradik aku yang asyik tengok cerita ni je.. Sape yang buat cerita nie yerk???

~gambar hiasan~


Melody: Seorang yang sanggup dibuli oleh sepupunya dan mak sedaranya. Pelik kan??? hmm.. dah jalan cerita nak buat macam mana... Lagipun dia nie jenis yang setia. Elang menghilangkan diri pn masih jugak terkenanang kenang... ala melody, orang laki lain banyak maaa..... Nasib dia nie dudok kat rumah sepupunya nie, melody asyik bernasib malang aje... cuba lah jahat sikit. asyik kene pijak aje.. Nasib hang cantik no...


~sekadar gambar~


Elang: Seorang lelaki penyanyang. Amat sayang kepada ibunya. Tapi sayang punya ibu yang jahat. Dalam banyak-banyak watak, aku x suke lah kat watak ibu Elang nie. Ade je kerja jahat die wat. Elang nie pun satu, cakap x nak tinggalkan melody lagi tapi dok tinggalkn jugak sampai melody kawin ngan orang lain. Padan ngn muka hang. 2 lah lambat sangat. Marka hang dah kene kebas ngn kawan baik hang..


~lakonan semata-mata~


ha..Setakat nie jelah entry aku kali nie. 2 je dalam kepala otak aku sekarang. tengok dalam youtube pun aku dah tau penghujung cerita nie. hhehhe..... Pasni aku nak wat cerita yang best lagi dari cerita nie. bye.. salam.




Monday, June 6, 2011

BuDak Rumah @ HouseMate...

Assalam....
Bila dah abis diploma nie, bercuti lah jawap nye. Tapi bila dok kat kampung nie tak boleh kuar dari rumah lah pulak. Susah tol lah idup macam nie. Dah besar pun kene kongkong. Tapi, enjoy gak dok kat rumah. Nasib ada internet, kalau x, memang idup aku susah punyer..

By the way lah, bila dok sorang nie teringat pulak dengan member-member housemate aku kat hostel dulu. Rindunye aku kat diorang. Nie ha aku letak picture 2..

~~parti time~~



Masa dalam gambar 2, time kamiorang tengah buat parti lah.. rindu lah dengan diorang nie.. nasib baik semua ada facebook, leh gak contac contac kan..
Alah, ape susah nye.. telepon je senang cerita. Tak payah nak sibuk2 On9.
Tapi bagi aku lah, On9 tu ler kehidupan aku..
Lagipon laptop takde makna kalau takde internet.. kalau aku lah.. kalau para pembaca nie tak tau ler pulak yer...


~Nana (ketua Unit)


Nana nie sempoi tau, tapi hati hati ngan die. Garang gile... hahhha.. tapi usah takot die nie sebenarnya baik ape.. walau ape2 pun.. kami semua sayang ngan Nana.. Die kan ketua bilik kami... hheheh


~~full house~~


Alamak...!!! adegan peluk memeluk ler pulak... nasib aku besar xkene peluk.. aku yg peluk diorang. 
Agak- agak lah wei... jangan peluk aku je udah. Aku nie pantang kene pelok, nak kene siku aku boleh lah.. hahhahaha....

~~comel comel belaka~~



Nie lah yang orang cakap,
kadang2 kawan tuh mcam MAGGI, time susah kita cari
kadang2 kawan tuh mcam CHIPSMORE, sekejap ada sekejap takda
kawan juga kadangkala mcam ASTRO, macam macam ada
tetapi buatku, kawan tuh seperti L'OREAL, kerana dirimu begitu berharga......


~action~


hahhhaha......nampaknyer kamiorang sebenarnye always tolong menolong and saling faham memahami di atara semua kami nie... hahhah... 
sebab tu lah persahabatan kami nie erat.. gaduh2 pun berbaek jugak.... macam adik beradik jugala lah..


~Sabahan & Sarawakian Gurlz~


Ape2 pn terjadi kat bilik kamiorg, rahsia tetap dikongsi bersama.. 
Percaya atau tidak, terpulang lah kepada individu yang ingin menilai kamiorg nie..


~nas, fiqkah, nana, gira, awin, ain & sis auni~


Walau ape2 pn yang terjadi, kitaorang tetap kawan... Kawan untuk selamanya....
Thanks my all housemate..... hehhehhe....








Saturday, June 4, 2011

Kenangan Pergi Enjoy With Kak Su

walking-walking with Kak su in Ipoh Parade....
but it is sweet memory with her.... 

 
~~~me and kak su (so sweet) hehheheh~~~

- orang selalu cakap muka kami berdua nie macam adik beradik.. betol ke??  hhmmm... renung-renungkan lah ye...
-lagipun kak su tu dia tua dari aku. sebab gelaran nye pn kakak kan..
- time nie kami 2 pergi shopping2 kat ipoh parade.. biasalah bila duit tgh masyuk.... hhehehhe


~~~posing jap kat depan restoran ini~~~

-bukan ape, aku n kak su ni ada masa ke xde masa ke... memang sempat posing...
-kalau dah hobi tu orang cakap kan.. nak buat macam mane.. peel nye...

~~~cantek x?? hheheh~~~

~~relex jap pas beli something tadi~~

-bkan ape, next montnye 2, kamiorg dah start practikal dah...
-nie yang kami mula shopping sakan dulu... alang-alang rezeki ada kan... hahhah... tak salah..

~makanan penyelamat / makanan kecemasanku~

~~balada setiap pelajar~~

~~maggie pilihan bersama~~

~~Aku nie penggemar Nescafe 3 in 1~~

~~Penggemar OLD TOWN white coffe~~

~~tapi, xbeli pon~~

~~bergaya dgn makanan pilihan~~

~~benda Wajib~~

~~jom kita p kira~~

- kalau nak diikotkan, boleh lah sampai rm100 lebih..
-tapi, kami dah bajet pun, belanja xboleh lebih dari Rm100..
-lagipun kami beli barang keperluan sahaja..
-membazir amalan syaitan..

jom minum....!!!!

dipersilakan makan ye.....

jap ye, tuan puteri nak bersantap dahulu ye.... ;-P

dah abis dah ke??? nk tambah??

la...xbis lagi ke ayam 2 ha??


-dah selesai semua, kami pon balik....
-bye ipoh parade, bye parkson, bye GM, bye pasar UO, bye marry brown... 
-Assalam......