Sunday, July 17, 2011

Tiba-tiba teringat sama kamooo.. Asyimah Asri

Semester 1
- ko memang agresif
-orang cakap kita kembar.
-ko memang suka ketawa 
-kalo marah, muka memang kelat
-aku pernah paksa ko makan tomato.
(sapa suruh kacau aku ha.. hahahah)
-ko penah kacau aku mnyamar jd lelaki dlm hp. 
(ko ingat aku x tau ke kita sama2 beli no baru masa tu)


~serupa ke~

Semester 2
-ko slalu ponteng
-ayat x boleh blah ( 5 minit jam 10)
-selalu dating ngn kau kt cafe
-ko selalu belanja aku air
-perangai x ubah2 masih gila2 jugak


~ko memang pandai posing~

semester 3
-terjadi something ngn ko
-ko pindah bilik time 2 aku n kak auni sedih tau
-ko selalu ajak aku jalan pusing2 ipoh
-SPICE GATE tempat lepak utama

~kat restoran pilihan~

semester 4
~aku lah tempat ko simpan cerita
~tido sebelah kau memang xleh nk lupakn lah
~masak sama2.. (sardin, ikan masin & telur)
~meja makan tempat bersidang

~BFF lah kamu berdua ni~

Semester 5
~jarang kau ada kat hostel
~selalu ikot aku n k.auni g lab
~salalu gak ko g CC
~asyik2 ko je yg blanja makan
~mood kau aku je paham ko memang tensyen

~memang x boleh lari~

Semester 6
~ko dah dudok luar
~g kolej pakai teksi kdg2 pn aku tumpong gak
~kalo ada hal, kita 2 mesti balik kul 6ptg gak
~mesti banyak cerita 
~balik pn pakai teksi
~paling lama sama2 ngn ko 4 jam je
~biasalah short sem kan..

~tak berubah langsung~

Semester 7
~kau memang selalu ajak aku kuar masa ni
~sampai aku mabok makan KFC
~cakap je g CC tp KFC, JUSCO
~pelakon no.1 kan..

~perangai tetap sama~

Semester 8
~ada slh phm sikit masa ni
~tp xlama sebab berani kerana benar. (chewah)
~memang xboleh berpisah
~ko memang rajin masa ni
~bercakap memang xboleh stop dah
~sampai ko turut serta sama aku n kak su

~kuat bercerita~

Semester 9
~practical time
~dudok serumah tp jarang jumpa
~yelah aku offis hour, ko ada shift plak
~aku g johor ko g perak
~kalo bercakap x boleh henti
~tp sem ni memang penat betol lah.
~ko selalu g bilik aku n kak su
~yelah banyk cerita...

~miss u~

~memang lah kau ni shima
~asyik terbayang je muka ko ni
~suara ko memang selalu aku dengar bah
~hahaha...ayat x boleh blah tol..
~semoga sentiasa jadi sahabat dunia akhirat










Thursday, July 7, 2011

Tahun 2006 Dulu Rumah.. Sekarang Asrama..

Entry ni bukan nak evaluate
dan bukan untuk membanding-banding
tiada kena mengena dengan hidup atau meninggal dunia

Nak story sikit pasal best dan xbestnye
Bila aku di rumah

bilik dan katil yg selesa..
Yang buat aku sentiasa mengntok dan relex je..
Lagipun bilik aku luas pemandangan dan sentiasa lengkap..
Aku boleh buat ape saje dalam bilik aku..
yelah kan, xde orang pn nak kacau privacy aku..


Bila kat asarama pulak....

Bilik yg sempit dan padat
ramai orang pulak 2
Bila malam2 banyak nyamuk..
Dengar dengar orang lain berdengkur..
Eee..rimaslah...
rasa seram je..


Bila kat rumah..

Bilik air aku sentiasa indah..
aku boleh mandi bila-bila masa
dan aku boleh mandi seberapa lama kau mahu...


Bila di asrama..
Nak mandi pun susah..
kalo air kecik, kena rajin angkut air..
dah 2 plak xboleh mandi lama sangat
orang lain tunggu kita mandi..
Kene beratur plak tu...
nak mandi pn ada turn gak... xbest..!!!


Bila kat rumah..
Ada mesin basuh..
aku leh cuci kain guna mesin ni..
lagipun jimat masa kan...
jimat tenaga....

Tapi bila kat asrama
kalo ada ini kan senang..
Mesin basuh berbayar..
letak je syiling rm2 terus cuci punyer..
Tapi xsyok lah sebab aku kan kena save duit..
sama gak kalo antar kat dobi..
ishk3...terpaksalah aku 
guna cara ni...
Secara manual..
Yelakan, idop berdikari kata orang..
So, biasa2kan lah ye...


Bila kat rumah
Makan sedap-sedap..
mintak je nak makan ape..
janji dan pstinya mak yang masak..
uih...selera beb....

Tapi bila kat asrama..
Ini lah menu utama aku..
huhuh...bukan xde duit tp x kenyang lah makan 
kat dewan makan..
hehehhe...
santapan tgh malam...

Aku bukan nak cakap asrama 2 xbest
tapi aku sekadar berkongsi cerita sahaja
yelah terkenang nag zaman dulu kala

Tapi
Sebenarnya best jugak dok kat asrama ni
Dulu aku kan budak nakal
kawan pn bukan sebarangan kawan
yang kawtim punyer
kawan ngan siapa tau?
ketua pengawas beb...
kawan ngn orang2 yg lebih tua
lebih berpengalaman dok kat asrama
so...aku happy gak lah...
just yg atas 2 je aku xbrape nak selesa
tapi bila dh kuar asrama plak
aku plak terhegeh-hegeh nak masuk balik kat sana
ishk3....macam2 karenah ler.... 
Ape2 pon aku dok kat asrama ni
memang wat aku dewasa lah
heheheh....

Ape-ape hal..
Dok kat asrama..

1)rendam maggie guna air sejuk
Korang penah try???

2)panjat pokok jadi hantu
korang penah??

3)bersembang sampai pagi
korang penah??

4)Cuci longkang pagi2 sebelum turun sekolah
korang penah buat??

5)Mandi & cuci kain ramai2 kat toilet
Korang penah??

6)Almari kecik untuk simpan baju & buku
Korang ada??

7)Ambik makanan kat dewan berbaris
korang penah??

8)Kena sound dengan warden
Korang ada warden??

9)Dapat hukuman cuci toilet ramai2..
korang penah ke??

10)Mandi ikot turn 2 beb...
korang ada ke polisi 2?? hehehhe

11)Solat dhuha ramai2 Wajib untuk budak asrama
hahaha...budak harian wajib x?? kalo nk, join ler...

12)Pinjam, dipinjam, meminjam, terpinjam
ha..korang penah alami situasi ni??

13)asyik dengar word "hilang"
ha...amacam???

hahahaha...
Ape-ape pon..
dok asrama best sebenarnye..
bila dok asrama ni aku penat gak..
tapi xboring pun..
Tapi dok kat rumah..
even xboring pon boleh jadi boring..
 hahahahahhah....
setakat ni sajelah entry aku kali nie..
see u in next blog...
Assalamualaikum...