Monday, August 15, 2011

Aku DAn Bisnes Aku

Assalamualaikum
Kepada para pembaca sekalian
di sini saya nak introduce
My Bisnes..
Kek Lapis Sarawak di Johor Bahru
Sebenarnya saya just jadi supplier je
My sis punyer bisnes..

Terutamanya bulan puasa ni
banyak lah tempahan dari kawan-kawan
So...macam ni lah 
my sis dari johor hantar kek 
terus ke rumah sewa aku kt ulu langat
Thank sis.. hhahaha..


~cake & I~


Dalam buat bisnes ni
banyak-banyak lah kena bersabar
bukan ape, customer always right kan..
so, kena hati jugak dalm bisnes ni.

Tapi best jugak lah
income masok..

~Tempahan yg banyak~


~banyak kek, banyak lah duit~


~ade sape2 nak beli??~

kalo jual kat pasar malam
ke jual kat bazar ramdhan ni
rasa-rasa banyak untung ni..

~my bisnes~

dulu buat bisnes kek kat Perak
So, senang lah coz ade pelanggan tetap
setiap kali balik Johor or Sarawak
Mesti kompom 
ade yang nak tempah kek lapis sarawak ni..
  

~nice lah~

ape-ape pun 
kalau nak jadi bisneswomen ni
kene banyak kenalan
so, kek lapismu akan 
berada di market place..

terima kasih
sebab sudi baca my entry

Assalamualaikum..

~Bye-bye~





Saturday, August 13, 2011

Journey Berbuka Puasa

Assalamualaikum 
Lama dah x update blog ni, i'm sorry
sejak sambung degree ni asyik buzy je
sekarang dah nak masuk 2 minggu puasa

Tiba-tibalah salah seorang housemate aku ni 
yanag bernama Zetty
dia ni nak sangat makan GCB, McD punyer burger
So..kamiorang pun setuju ler
trip berbuka puasa kat luar

siti & suzila berbaris beli tiket LRT


tapi masa ni memang sesak lah
kena berbaris panjang beli tiket LRT
adoi...memang banyak giler lah rakyat malaysia ni



sesak


Terminal bersepadu selatan (TBS)
baris panjang ooo...



tengok map dulu destinasi mane kene lalu



are u ready???


tengok masa depan


Dalam train 

di mana ada kamera
di situ jugaklah ada kami
peace....

Gambar curi
aku pun x tau yg aku jadi mangsa kena snap..
toink..toink...

Depan masjid jamek posing posing


alamak...!! xready lagi

jadi pelancong sekali2 x salah

hehehe....snap cpat..

adik & kakak


peace x jauh dari kamera

klasik gitu....

yea...yeah....

~~~~~~~

Dah sampai ke destinasi


sowg..sowg..

ain, zetty & kak su


suzila, me & siti

Double GCB jadi pillihan


my housemate & i


dah abis.....


wwweeekkk....

setelah kenyang.....


M besar..

,,,,,,,,

pilih je..


rasa best...


rihanna..


aannyyyeeee....


ready.... 1  2  3... snap..!!


hehe.....coming home..


kawan lama..


jumpe artis....


snap sorg2...


Zetty..

Thank kamera women

Zetty & Siti

Siti

Kamera women yg ke 2..

Ape2 pun journey ni memang best lah..
bukan selalu dapt kuar sama2 macm ni
kena lah ada masa yg sesuai
lagipun ni kan awal semester
eerrrrmmmm...

So, kena prepare awal-awal..
man tau lepas ni x sempat nak g mane2..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.



Ape-ape pon syukur lah kan
Lebih baik ade kawan dari kita xde kawan
jangan berfikiran negatif


Renung-renungkan & selamat beramal

Selami jiwa

Selami akal

Selami lautan dalam.....

Assalamualaikum...