Sunday, September 18, 2011

So...Yummy Chicken Rice shop!!!

Assalamualaikum..
Kisah yang ingin diStorykan adalah
berkaitan dengan 
Kenangan gambar-gambar lepas..

Walaupn ianya gambar-gambar beberapa minggu yang lepas
Ianya sentiasa di ingatan
Kerana ianya journey berbuka puasa
Jom kita g chiken rice shop?


::Sebelum berangkat ke destinasi::

Biasalah, dah abis kelas baru kamiorang pergi sana
Pakai teksi sampai TBS
Then pakai KTM pergi KL Central
Hari masih awal lagi..
kamiorang sempat berlegar-legar kat KL Central tu
HMM.....boring pulak
kamiorang naik monorel pergi pasar seni..
jalan-jalan sampai ke Kota Raya

So...dah puas berjalan kamiorang balik ke KL Central lagi
Then terus duduk kat restoran tu.
 Alah... Chiken Rice Shop


::Siti & Zetty::
tengah tunggu aku dok cocok kad kat ATM..
sambil tu posing ler selagi ada kesempatan..


::Zetty, Kak su & aku::
Dah sampai ke destinasi
order lah dulu


::Kak Ain & Siti::
asyik tudung hitam je..


::Pandangan dapur dari luar::
Ayam sentiasa memahami kehendak aku


::Hidangan dah sampai::
Fuhh..!! tunggu masuk waktu berbuka je lagi ni


::Ape-ape jelah korang ni::
Yang penting aku nak makan je lepas ni


::Dah abis::

Dah abis..
Kamiorang pun balik lah
Tapi kali ni
Tinggal aku, kak su & siti je..
yelah..masing-masing ade tempat dituju kan..

Aku & Siti rancang nak sambut
Birthday Kak Su yang ke 24 malam tu
so..kamiorang lepak sampai kul 3 pagi..
siap tengok orang menari lagi
ishk...ishk..ishk...


::Kek ala kadar je::
Janji ikhlas..


::Birthday girl, sweet 24::
Selamat hari lahir kak Su..
semoga kehidupan dirahmati & diberkati Allah swt


::kalau dah kenyang tu buatlah cara kenyang siti oi...::
Dah full dah perut kitaorang


::Oilly face::
adoi muka aku x boleh blah tol lah time ni


Sorry my entry dah nak sampai hujung ni
Ada cerita nanti aku storykan lagi.
Bye..bye..bye..

Assalamualaikum..


Saturday, September 17, 2011

First Semester In Bachelor

Assalamualaikum...
Kepada para-para pembaca sekalian..

The title today is...
'First Semester In Bachelor'

Memperkenalkan...

::My housemate::
time bachelor sekarang.


::Kak Ain & Kak Su::


::Zetty & Siti::


::Aku & kak Suzila::


::Sorry upload lebih cikit::
gedik pulak rasa nya..
hahahahha...
wweeekkk...


::Gambar candid::


::Angelina Jolie & Rihanna::


::Angelina Jolie Ciplak je..::


::Ewahh???::
Purple girls..
hihhihihih...


::Mami poko::
hehehe..jangan marah yer..


::Saje nak tumpang glamour::
X salah kan..
hehehehe


::Please lah beb::
pay attention please...


::Time kat rumah sewa yang lama::
X aci, gambar aku xde...
huh!!!

Hahahahah....
sorry....
ini je yang dapat aku uploadkan..

Biasalah...
baru sem 1
hmm..belum finnal sem lagi

Ok, sampai ni je entry aku
bye..bye...
Assalamualaikum..


::Out Just For A while (2pm-8pm)::

Assalamualaikum...
Wahai para-para pembaca sekalian..
Semoga dirahmati & diberkati oelh Allah SWT..

Terima Kasih kerana sudi mengunjungi blog saya..
Tajuk hari ini adalah
"out just for a while"
maksudnya...
keluar untuk sementara.

Sebenarnya tujuan kami
beli tudung, kasut, barang dapur.

Areanya mestilah masjid jamek 
nampaknya aku dah tau
hehehehe
kat mane leh dapatkan tudung bawal labuh yg murah
yang aku cari selama ini..
hanya leh dapat RM10 je sehelai (bidang 60) untuk yg labuh..
kalo beli banyak dia bagi RM8 je sehelai..
hahaha...bestnye..
Alhamdulillah....Allah swt menolong hambanya yg ikhlas untuk tujuan kebaikan.
Akhirnya tudung yg aku nak sangat tu leh dapat murah je
kat kedai lain harga mahal giler..
sampai RM17-25
hehe...perempuan kan suka main survey2 time shopping..


::tudung labuh bidang 60::
ini kawan punyer tudung
::aku next week beli::


::ha...ini koleksi tudung aku::
kat bawah tudung aku, kat atas tudung kawan aku
::ini bidang 45 yg biasa punya::


::sample yg kak su beli::
warna lembut pilihan hati
::beli banyak dapat murah::

Setelah selesai membeli tudung
serta men'servey' tudung...
kamiorang pun berjalan lah 
kat jalan TAR
tempat syurga tudung & kain..
huhuhuhu......

Dah puas cuci mata..
so, kamiorang nak pergi beli kasut kat kedai bata
maklumlah x lama lagi
perlawanan bola jaring
mesti pakai kasut yang selesa & selamat..


::Try nak cuba kasut::
saiz 7
::kasut mahal je leh muat kat kaki aku::
bukan nak menunjuk ape pun
yelah dah susah sangat nak cari saiz


::Yes..!!! muat gak akhirnya::
thanks ngan promoter BATA tu,
berjaya cari saiz aku..
huhuhuhuhu....


::Susah kalau banyak pilihan::
bagus kalau pilihan tu ada saiz kaki anda
::saiz sentiasa menjadi masalah kepada kami::

nampaknya kamiorang dah pilih kasut
dan beli kasut yang dipilih..
Perut dah lapar pulak
kamiorang ke sogo..
pergi makan kat food court tingkat atas sogo..


::air terjun buatan::
tenang je rasa makan sambil tengok air terjun


::Lapar mode::


::Lapar giler::


::nasi ayam mashroom claypot::


::Aik?? lapar sangat ke???::


::Gambar candid::


::Keindahan malam::


::Siti::
Comel bah dia ni...


::Kak Su::
Ayu bah dia ni...


::aku::
Take care


::Kasut POWER::
RM59.99
ala... discount 10% jer...
hehhe....
pasni dapat lah aku training bola jaring..


::Amacam?? lawa x??
hehehehe...


::Belum cuba belum tahu::


::Kak su punyer kasut::


::waw...kasut warna putih::


::cantik gak lah patern dia::


::Digandingkan bersama::


::Gedik kan letak gambar stail ni pulak::


::ha..ini dia brand kasut aku::


Ha, nampaknya story aku dah sampai ending..
so...aku terpaksa minta diri dulu ok
terima kasih sebab sudi membaca blog aku
InsyaAllah, ada story aku memblogger lagi ok

Semoga berjumpa lagi
di next entry..
Assalamualaikum...