Tuesday, December 20, 2011

My Born Day 20 Dicember

Assalamualaikum...
Salam sejahtera..
Salam 1 blogger..
Salam 1 malaysia....

My Story today is about my birthday
i'm not celebrate too much because i dont like cake.
I like to eat anything except cake.
i just celebrate in "The Chicken Rice Shop"
with my friends Kak Aini..
i very close with her that why she spend time with me..
i miss her so much..
Like my other friend Shima.. 



i just order 'Double Delight'
  • Nyonya Pai Tee (Regualar)
  • Personal Portion of Chicken** Choice of Steamed, Roast or Soy Sauce
  • Prime Honey BBQ Chicken
  • Ipoh Bean Sprouts (Regular)
  • Sai To Fish Balls (Regular) or Tofu with Oyster Sauce
  • Two bowls of Chicken Rice
  • Soup of the Day
  • 12oz Soft Drink (Two)
  • Addition order: chicken rice & Hainanise Curry Chicken




too much food
but the drink only 2 glass???
OMG....!!!

But seriously its enough..
my stomach so full when enjoy this food..
And to those wish my birthday..
Thank you..LOve you all..



Bye the way..
Happy birthday to me..
hehehehehehehehe...

For my entry, next time i write again..
Thank you for read my blog..
Assalamualaikum..

Saturday, December 17, 2011

Ombak rindu


Assalamualaikum,
Semoga saudara saudari dirahmati Allah swt
Apa yang ingin saya kongsikan pada entry kali ini adalah
Ombak Rindu


Places: Times Square
Price: RM7.00 (sponsor)
Time: 7.10pm


Cetusan idea daripada Novel 'ombak rindu' dan sekarang diterbitkan melalui filem iaitu kita boleh menonton di wayang, kira masuk box office lah ni.
Cerita memang best, awal dah aku nangis. Kak Aini yang duduk kat sebelah aku lagilah basah dengan tisu dia tu. Pelakon pun aku minat gak, so... tak rugilah tangok.

Aaron Aziz, Maya karin, Lisa Surihani dan Bront Palarae.

Hibat giler kot...
Aku tabik lah kat diorang ni.
Betul-betul menjiwai watak mereka..
Tak pernah aku tangok pelakon lain wat macam diorang wat ni.
Seriously, nangis beb...
Even aku x baca lagi novel dia.,,tapi aku paham lah dari cerita ni..
Ape-ape pn semoga diorang ni bakal mengharumkan nama seni tanah air kita..






Dah abes tengok...
Aku boleh lar dikatakan sedih tapi aku ni cepat cool..
Yanag kak Aini ni, masih lagi sedih..
Ape-ape pun.. Jom balik...

InsyaAllah, saya akan update lagi entry saya lain hari
semoga berjumpa lagi..
terima kasih kerana sudi baca blog saya ni
bye...bye..bye..
Assalamualaikum...

P/s: Gambar yang saya uploadkan tu, dari minggu lepas lagi sebenarnye, baru nk update..

Date with her (Aini Mohammad)

Assalamualaikum
Semoga anda semua diberkati Allah SWT

Pada entry kali ini
(refer pada tajuk)
Aku dengar cerita yang kak aini
kawan baik masa diploma dulu
dia ada kt KL
so..aku bawak dia jalan-jalan lah kt KL

kamiorang berjumpalah kat BTS
Bandar Tasik Selatan
Bawak ler bekal masing-masing


**Bekal masak dari rumah**
nasi, sardin, sayur kobis, sosej & nuget
~~Lunch~~

Lepas makan kamioranga jalan ler kat SOGO
karaoke lah kejenye.
Lepas karaoke, kaiorang pun g makan cendol kat food court


***Cendol rm2.50***
berlemak sangat
tapi kira ok lah

Then lepas makan
kami lepak jap kat depan Sogo
tengok brother ni nyanyi
sedap gak suara dia
layan jelah...


***Kalo kenal lah orang ni***
familiar kan kalo selalu lepak kat Sogo
mesti kenal punyer


~~Kak Aini & me~~
Comel x?? hahahahaha


Ceh...
memeh oh memeh


Aku mane leh tinggal
wajib ler bergambar...


Then, lepas jalan kat sana
kamiorang jalan-jalan kat Masjid Jamek
Take picture sekali lar..


~~Kira cam up to date lar~~


KLCC
hahah...tanpa dirancang kami berdua sampai ke sini dah..
lepak lar amik gambar kejap posing-posing kan..


 tinggi sangat ler KLCC ni yer..
jap lag aku masuk dalam
nak ambik gambar jap


Hahahah...
posing ler dalam ade kesempatan


Amacam??
Sengal semacam je..
hehehe...


Berehat sebentar
penat kot posing


Hehehehe
kontroversi ler pasni


Petrosains


Masa nak jadi jakun kejap
touch ler katakan
peluang yang ada

Suka-suka aje kan


Orang xde, so..xsalah kan??
hhehehehe...


Penat lak aku..
nak balik je pas ni
macam biasa..

Lastly, i hope enjoy to read my entry..
you wait soon i will update my entry..
bye..bye..
Assalamualaikum..