Monday, January 9, 2012

Memory Stand Together but Something Happend (' ',)

Assalamualaikum

ini mesti menjadi kenangan yg melucukan tapi yg amat bermakna
ok, let me start the story




05.01.2012
For the first time kuar bersama orang2 yg x pernah aku hangout
tapi kali ni, kenal ramai kawan kan..
Kamiorang pergi pun tanpa dirancang..
yang bestnye, ianya kebetulan..
so..hangout lah dengan diorang ni..

Sebenarnya aku, kak Marina & Izni je..
Yelah dah janji nak tengok wayang sama2..

Ni dia aku memperkenalkan..


~Marina a.k.a Akak marina~
Kesian akak ye, naik turun tangga aje kan..
tapi x pelah ade pengalaman kan..
akak x kisah kan
dah belanja abis..
huhuhuhu...


~Izni Dalila~
(gambar yg tengah2)
Dari pergi sampai balik memang silent..
tp dia akan berbunyi jika pengiraaan. (harga & tambang)
yelah orang pandai kan..

tujuan kami masa tu nak ke Times square
tengok wayang..
Tiba2 pulak Ruddy calling me
ajak pergi karok..
aku ape lagi.
boleh saje..

ni dia aku memperkenalkan dia siapa..


~Ruddy~
Baik orang nye..
Hobi lebih kepada karok saje..
Perkerjaan sembilan dia jadi mak andam
yelah...jurusolek..
Dia pergi sama2 ngan Kak Ros
Teman rapat sekolej..


~Rosminah~
a.k.a kak Ros
Diorang berdua ni pergi sama2 ke Times square
ngan kaiorang jugak.
sebab tu lah ramai..
yelah dah tujuan Ruddy nak beli barang mekap
'elianto' der...

Dah Sampai ke destinasi Times Square,
kamiorang pun berpecah..
kami g tengok wayang
then diorang g beli alat mekap

Ni lah cerita yang kami tengok


~Mission Impossible~
Lakonan Tom Cruise
Best gak..
Lucu giler
agak-agak dalam 2 jam lebih kot tanyangan dia
lama beb
x rugi tengok..

Dah abis tengok cerita ni..
akau bawak kak marina & izni 
Pergi makan kat sini..
hehehehe...


~TheChiken Rice Shop~
Rupenye diorang berdua baru first time makan kat sini.
X pe, diorang cakap puas ati janji kenyang..
Ni kan restoran febret aku..
hahahha...
Yelah dah berapa kali waiter restoran ni tengok aku aje
memang dah kenal ler tu..
boleh lah banyak kali dah pergi..

Dah abis makan,
terus temankan akak marina pergi beli sandal
Dr.Cardin...mahal giler..
cayalah akak beli sandal 2 pasang..

Then kamiorang pun balik pergi sogo
sampai sane tengok sale banyak giler.
naik lif pergi tingkat 8..
depan kat sini..


~Red Box~
Pusat karok..
memang best giler enjoy karok sini
tapi masalahnye kami just sekejap aje masuk kat dalam
then karok kejap..
yelah diorang ruddy kan sampai awal kat sini..

Diorang ni pun ade gak..


~Nora~


~Shiella~


~Ayue~

Makinlah ramaikan yang join..
hehehe...
pengalaman yang best..

Tapi masa berbaris aku, akak & izni nak beli tiket
LRT dr Hang Tuah ke BAndaraya,
ada seorang lelaki..
masa tu kamiorang nak cepat,
dia tunggu kat belakang kaiorang 
entah kenapa pulak mesin token tu x leh terima syiling 10sen..
tu yang geram..
Pastu lelaki kat belakang tu bagi 10sen kat aku..
aku main ambik aje..
dah masukkan duit tu, masih pulak mesin tu heng entah kenapa..
berkali-kali cuba...
sampailah semua syiling yg kami masukkan tadi keluar balik semua.
then kamiorang cepat-cepatlah pergi kaunter beli token..
adoiyai...
oopss,,,bila dah ada token,
lupa pulak nak ucap terima kasih kat lelaki tu..
Tengok2 kat belakang lelaki tu dah x de dah..
uih..malu nye..
kalau ade kesempatan jumpa lelaki tu, 
aku nak ucap terima kasih kt dia because of seposen..
la...duit jugak kan..
membantu namanya tu...
malu nye kamiorang,..
Bye the way kalau lelaki tu baca entry aku,
Saya nak ucapkan terima kasih...



Sebenarnya aku x kenal coz x tengok pun muka..
yang penting masa tu, dia pakai
baju putih belang hijau then bawak beg galas belakang...
time kasih ye bang..!!
hehhehe...

Ok, sampai ini ajelah entry aku,,
bye....
terima kasih gak coz sudi baca entry ni..
Assalamualaikum..


P/S: Sorry lah korang kan kita x sempat ambil pic, so..aku ambil pic dalam Fb ajelah k... huhu.



Saturday, January 7, 2012

Aku Nak Gitar..!!!

Assalamualaikum
entry kali ini aku nak mintak pendapat korang
sebelum aku nak beli gitar.

Gitar jenis ape yg bagus untuk pempuan yang macam aku??
x kisah lah 
gitar kapok pun ok
(pelik pulak mood aku time ni)


~gitar kapok~
ok ke x ek?
tapi aku nak color pompuan punyer..
x nk pink je



~Gitar bass~
x nk lah gitar ni wei..
aku nk yg simple je..

Tapi, ape pulak yg persoalan 
'kenapa aku harus beli gitar?'

1) Memang dah dari dulu impian aku nak memiliki gitar
2) aku nak belajar main gitar (dah ada basic dah)
3) boleh isi masa lapang (kalo aku boring/stress)
4) boleh bagi aku idea
5) Elak aku daripada marah
6) maintainkan mood aku 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
Oh gitar..gitar...gitar........rrrrrrr
Bila lah aku dapat memiliki kau..

Aku percaya aku x kan lalai dgn alat muzik ni
sebab dalam islam mengharamkan alat muzik yg dipetik.
haram jika ia melalaikan kita dan orang lain
so..pandai-pandailah guna.

kalau dah pandai main gitar leh jadi macam


~Yuna~

Ala...jauhnye imaginasi...
hehehe...
x salah kan..
x lah sampai aku jadi artis..


~Najwa Latiff~

ooppss.....adek Najwa pulak dah..
Kalau aku jadi Najwa, 
Najwa pulak nak jadi ape??
erm...
suka lah budak cute ni
awal-awal lagi dah ada bakat gitar then menyanyi
yelah dah rezeki dia..


Aku paling suka lah dengan
satu group ni..
Kumpulaan barat
entahlah dari sekolah menengah lagi aku minat geng ni


~Greenday~

mungkin kepala aku ni kepala rockers kan..
sebab tu lah minat..
Just minat lagu, jangan moral attitude diorang ni..
jaga akhlak anda..
behave yourself..

Bye the way,
kalau aku dah ada gitar nanti
wait & see lah aku take the picture and uploud kat blog ni
hehehehe...
ok, setakat ini sahaja entry aku
jumpa lagi next time..
Assalamualaikum..


Wednesday, January 4, 2012

Tahun Baru 2012 (New Year)

Assalamualaikum
Sedikit sebanyak aku nak kongsikan kepada kamuorang
adalah
tempat-tempat yang aku telah pergi 
dan menghabiskan masa
antaranya ialah 



1) TIMES SQUARE




2) LOT 10



3)SUNGEI WANG



4)BAZAR MASJID INDIA



5)SOGO



6)MAJU JUNCTION



7)TENGOK WAYANG



8) MID VALLEY MEGAMALL



9) MYDIN



10) KOTA RAYA
aku just g AVON je kat dalam tu..



11) KFC



12) Mc DONALD



13) THE CHICKEN RICE SHOP



14) OLD TOWN WHITE COFFEE


ok..sekian sahaja lawatan aku
tapi kenelah pandai simpan duit ya
jimat-jimatlah berbelanja
aku saja je letak gambar tu..
memang aku pergi tempat tu tapi aku just tengok2 tapi x beli
ambik gambar je sudah kan.
nak kuar just budget tambang & makan je pn dah cukup

ok
sekian terima kasih
nnati aku update lagi entry ini.
Assalamualaikum