Saturday, January 7, 2012

Aku Nak Gitar..!!!

Assalamualaikum
entry kali ini aku nak mintak pendapat korang
sebelum aku nak beli gitar.

Gitar jenis ape yg bagus untuk pempuan yang macam aku??
x kisah lah 
gitar kapok pun ok
(pelik pulak mood aku time ni)


~gitar kapok~
ok ke x ek?
tapi aku nak color pompuan punyer..
x nk pink je



~Gitar bass~
x nk lah gitar ni wei..
aku nk yg simple je..

Tapi, ape pulak yg persoalan 
'kenapa aku harus beli gitar?'

1) Memang dah dari dulu impian aku nak memiliki gitar
2) aku nak belajar main gitar (dah ada basic dah)
3) boleh isi masa lapang (kalo aku boring/stress)
4) boleh bagi aku idea
5) Elak aku daripada marah
6) maintainkan mood aku 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
Oh gitar..gitar...gitar........rrrrrrr
Bila lah aku dapat memiliki kau..

Aku percaya aku x kan lalai dgn alat muzik ni
sebab dalam islam mengharamkan alat muzik yg dipetik.
haram jika ia melalaikan kita dan orang lain
so..pandai-pandailah guna.

kalau dah pandai main gitar leh jadi macam


~Yuna~

Ala...jauhnye imaginasi...
hehehe...
x salah kan..
x lah sampai aku jadi artis..


~Najwa Latiff~

ooppss.....adek Najwa pulak dah..
Kalau aku jadi Najwa, 
Najwa pulak nak jadi ape??
erm...
suka lah budak cute ni
awal-awal lagi dah ada bakat gitar then menyanyi
yelah dah rezeki dia..


Aku paling suka lah dengan
satu group ni..
Kumpulaan barat
entahlah dari sekolah menengah lagi aku minat geng ni


~Greenday~

mungkin kepala aku ni kepala rockers kan..
sebab tu lah minat..
Just minat lagu, jangan moral attitude diorang ni..
jaga akhlak anda..
behave yourself..

Bye the way,
kalau aku dah ada gitar nanti
wait & see lah aku take the picture and uploud kat blog ni
hehehehe...
ok, setakat ini sahaja entry aku
jumpa lagi next time..
Assalamualaikum..


4 comments:

  1. purple campur merah...ada putih & itam cikit...

    ReplyDelete
  2. esok aku n jack g tengok dulu.. kalo ada yg berkenan, terus beli lah..

    ReplyDelete