Monday, January 9, 2012

Memory Stand Together but Something Happend (' ',)

Assalamualaikum

ini mesti menjadi kenangan yg melucukan tapi yg amat bermakna
ok, let me start the story




05.01.2012
For the first time kuar bersama orang2 yg x pernah aku hangout
tapi kali ni, kenal ramai kawan kan..
Kamiorang pergi pun tanpa dirancang..
yang bestnye, ianya kebetulan..
so..hangout lah dengan diorang ni..

Sebenarnya aku, kak Marina & Izni je..
Yelah dah janji nak tengok wayang sama2..

Ni dia aku memperkenalkan..


~Marina a.k.a Akak marina~
Kesian akak ye, naik turun tangga aje kan..
tapi x pelah ade pengalaman kan..
akak x kisah kan
dah belanja abis..
huhuhuhu...


~Izni Dalila~
(gambar yg tengah2)
Dari pergi sampai balik memang silent..
tp dia akan berbunyi jika pengiraaan. (harga & tambang)
yelah orang pandai kan..

tujuan kami masa tu nak ke Times square
tengok wayang..
Tiba2 pulak Ruddy calling me
ajak pergi karok..
aku ape lagi.
boleh saje..

ni dia aku memperkenalkan dia siapa..


~Ruddy~
Baik orang nye..
Hobi lebih kepada karok saje..
Perkerjaan sembilan dia jadi mak andam
yelah...jurusolek..
Dia pergi sama2 ngan Kak Ros
Teman rapat sekolej..


~Rosminah~
a.k.a kak Ros
Diorang berdua ni pergi sama2 ke Times square
ngan kaiorang jugak.
sebab tu lah ramai..
yelah dah tujuan Ruddy nak beli barang mekap
'elianto' der...

Dah Sampai ke destinasi Times Square,
kamiorang pun berpecah..
kami g tengok wayang
then diorang g beli alat mekap

Ni lah cerita yang kami tengok


~Mission Impossible~
Lakonan Tom Cruise
Best gak..
Lucu giler
agak-agak dalam 2 jam lebih kot tanyangan dia
lama beb
x rugi tengok..

Dah abis tengok cerita ni..
akau bawak kak marina & izni 
Pergi makan kat sini..
hehehehe...


~TheChiken Rice Shop~
Rupenye diorang berdua baru first time makan kat sini.
X pe, diorang cakap puas ati janji kenyang..
Ni kan restoran febret aku..
hahahha...
Yelah dah berapa kali waiter restoran ni tengok aku aje
memang dah kenal ler tu..
boleh lah banyak kali dah pergi..

Dah abis makan,
terus temankan akak marina pergi beli sandal
Dr.Cardin...mahal giler..
cayalah akak beli sandal 2 pasang..

Then kamiorang pun balik pergi sogo
sampai sane tengok sale banyak giler.
naik lif pergi tingkat 8..
depan kat sini..


~Red Box~
Pusat karok..
memang best giler enjoy karok sini
tapi masalahnye kami just sekejap aje masuk kat dalam
then karok kejap..
yelah diorang ruddy kan sampai awal kat sini..

Diorang ni pun ade gak..


~Nora~


~Shiella~


~Ayue~

Makinlah ramaikan yang join..
hehehe...
pengalaman yang best..

Tapi masa berbaris aku, akak & izni nak beli tiket
LRT dr Hang Tuah ke BAndaraya,
ada seorang lelaki..
masa tu kamiorang nak cepat,
dia tunggu kat belakang kaiorang 
entah kenapa pulak mesin token tu x leh terima syiling 10sen..
tu yang geram..
Pastu lelaki kat belakang tu bagi 10sen kat aku..
aku main ambik aje..
dah masukkan duit tu, masih pulak mesin tu heng entah kenapa..
berkali-kali cuba...
sampailah semua syiling yg kami masukkan tadi keluar balik semua.
then kamiorang cepat-cepatlah pergi kaunter beli token..
adoiyai...
oopss,,,bila dah ada token,
lupa pulak nak ucap terima kasih kat lelaki tu..
Tengok2 kat belakang lelaki tu dah x de dah..
uih..malu nye..
kalau ade kesempatan jumpa lelaki tu, 
aku nak ucap terima kasih kt dia because of seposen..
la...duit jugak kan..
membantu namanya tu...
malu nye kamiorang,..
Bye the way kalau lelaki tu baca entry aku,
Saya nak ucapkan terima kasih...



Sebenarnya aku x kenal coz x tengok pun muka..
yang penting masa tu, dia pakai
baju putih belang hijau then bawak beg galas belakang...
time kasih ye bang..!!
hehhehe...

Ok, sampai ini ajelah entry aku,,
bye....
terima kasih gak coz sudi baca entry ni..
Assalamualaikum..


P/S: Sorry lah korang kan kita x sempat ambil pic, so..aku ambil pic dalam Fb ajelah k... huhu.



No comments:

Post a Comment