Monday, March 26, 2012

Program JCI

Assalamualaikum
Wahai para pembaca blog....
Alahai...lama tak update 'belog' ni.
Yelah nak kata ada line, ade jugaklah
Tapi kehidupan aku asyik M aje besar
'Malas'

Okey, sekarang aku nak cerita sikitlah
Pengalaman masa Program JCI kat kolej aku nun ha..

Awal jugak lah kamiorang bangun hari sabtu..
Yelah, dah kalau semua budak rumah aku involved..


Bestnye program ni
Diorang siap bagi baju sekali kat para peserta
Yea..yea..dapat baju...


Rianglah sangat dapat baju JCI



Wida & Lisa
Bukti jadi peserta


Ini Classmate aku ni..


Aku & Sis Ida
Orang selalu cakap muka kami serupa
Tapi tak sama kan?
hehehehehe


Impian setiap ibu..
Heheheheh....


Inilah Banner die..


Duduk sebaris...
Sejuk giler dalam ni tau..
dah lah pagi-pagi lagi..


Dari kiri
Sis Biey, Nasuha, Nadya & Shida


Sis Zila
Photographer Nikon


Sis Ida
Photographer Canon


Wali
Photographer Nikon
Dia ni pemalu sikit


Bestnye program JCI ni
iaitu melatih kita buat kerja dalam kumpulan
tak rugilah
yelah melatih kita dari pemalu jadi periang
Kita boleh bercakap dengan sesiapa saje
Orang yang kita tak kenal pun boleh jadi kenal

gambar kat atas tu antara aktiviti kamiorang


Reka ajelah ape ape pun 
Tapi guna straw
Cantek lah...


Ciptaan yang paling tinggilah yang menang
yang faci tu pegang


Inilah hasil die



Antara aktiviti lain
Cara nak baca personaliti orang lain

Memang best lah program ni
Setiap tahun sekali aje ada
So..next year aku nak join lagilah
hahahahahah
By the way
setakt ni ajelah yang dapat aku taip
penat jugak lah jari menaip ni

Ok
See u in next entry
bye
Assalamualaikum

Sunday, March 18, 2012

Go To Giant With Fever

Assalamualaikum
Wahai blogger sekalian
Nak kongsi cerita sikitlah
Ok lah daripada tak ade cerita kan beb??
Heeeeeeeeeeee......!!!

Minggu lepas aku telah
Mengalami demam yang boleh tahan jugak lah.
Yelah, sampai MC tak hadir kelas pulak tu.

Nak dijadikan cerita,
Housemate aku bawak pergi Giant beli barang sikit


Makan adalah penting
Muka orang demam mestilah pucat semacam kan?
Inilah muka pucat aku.


Menu yang Sis Zila yang suggest kat aku
Nasi putih
Sup ayam
Limau panas


Siti & Sis Zila
with their menu


Sis Ida & me
Boleh pulak buat muka cam tu
Yelah maklumlah tak sihat :-P


All face in one camera :-)))


Aku pun tak pasti ape situasi masa ni
hahahaha...
Orang demam boleh senyum jugak tau


Nasib lar orang demam tak boleh minum ais
so sad lar... :-(


Ni pun sama


Semua diorang lah minum ais..
Huhuhu.... :-(


Aku??
Sabar ajelah dah demam tu sedar lah diri sikit


Orang demam kene beli air banyak-banyak
tapi sebelum ni pun aku kalo air aku tak leh minum air masak tau
entah, tak elok untuk kesihatan aku
Aku kena beli mineral water aje



Nak tau kenapa Sis Ida & Siti pakai simple je?
Diorang baru balik dari training bola jaring
Balik rumah terus pergi Giant


Kecik aje aku tengok Sis Zila ni
Opppss...sorry.. :-P


Ai? mineral aje ke? :-P

Now, aku nak end the story
see u in next entry
Thank for reading
bye..
Assalamualaikum





Photoshoot at Taman Botani Putrajaya

Assalamualaikum warga-warga blogger sekalian..
3/3 yang lepas photography club pergi outing buat photoshoot kat Putrajaya
Lama sangat dah tak update blog ni yelah minggu exam lah katakan.. :-)))
Ni lah aku nak cerita sikit pasal projek kelab fotograpi kat kolej nun ha.. :-P
Ada buat outing & photoshoot sikit kat area Putrajaya..
Best memang best yelah pegi pun ramai-ramai kan..
Lebih kurang dalam 20 lebih orang der.. Pakai 2 ven skali gus dan beberapa buah kereta masing-masing..





Ketiga-tiga gambar di atas diamabil secara tak sengaja
Nak cari scene yang baru sampai ke destinasi 
konon nye lar... :-))))




Mesti korang nak tau kenapa ada gambar budak-budak sekolah sini
yelah, diorang masa ni kan holiday
Diorang buat pertandingan explores pada budak-budak sekolah
sebab tu lah aku sempat juagk ambil gambar diorang.. :-)))






Ambil gambar adegan makan-makan dahulu
kena ade tenaga kan sebelum ambil gambar model-model
huhuhuhuhuh......makan untuk tenaga :-)))



Aksi mekap-mekap para model.
Maaflah tak boleh upload semua (limited je)
hehehehehe....
Kesian jadi model tak boleh makan dahulu jaga perut.. :-))


















Maaflah ye, tak dapat nak upload banyak-banyak
Aku tak dapat nak ambil banyak sangat gambar masa ni
aku hanya amabil gambar suasana sahaja
Bukan ambil gambar model 
Maaf ye... :-))))

Ok, The End about the model ok.. :-)))

*******************************************************************


Ha...ni lah part yang paling aku suka bila aku mula menstory memory :-))
Dah abis cerita pasal model-model ni semua aku nak cerita lah pulak pasal kamiorang
Bak kata pepatah sambil menyelam minum air..
Pergi Putrajaya tak sah lah kalo aku kene bergambar sekali kan??
tak salah.. memang aku patut pun bergmabr kat sini
yelah aku kan jadi model untuk blog aku aje.. wweeekkk.. :-P


Aku, Sis Ain & Siti


Zulaikha & Mina


Sis Ida & Sis Zila


Sis Marina & Arie
Sis Marina ni gelaran dia M.A
so..kamiorang panggil dia M.A jelah
M.A tu short form untuk model agent
orang penting der... :-)))


Hehehe...:-)))


Sis Ida
Tapi aku je panggil dia Kak Su.. :-)))


Nak jadi model :-))
Tapi dalam blog ni aje
sekali sekala tak salah kan.. :-P


Alamak.. :-))
hahahhaha.....


Siti..
Sekali sekala nak jadi photographer tak salah kan.. :-)))


Cheeewwaahhhh.. :-))


Memperkenalkan...


Amboi...bulu mata.. :-P


Kak Zila & me


Me & Aisyah 
Ni nak cerita sikit pasal Aisyah
Dia ni kalo tak silap mak ke bapak dia orang Ukraine 
Dia baru berapa tahun dok kat Malaysia
Dia tak pandai cakap melayu meh...
Kalau nak ngorat kene pandai cakap orang puteh meh.. :-P


Once again.. :-P


M.A


Yang penting area belakang beb.. :-)))


Her name given is Intan Norfazreen 
but you can call she 'Kechik'


Kak Vey  :-))


Jangan marah ek kalo asyik dari tadi gambar aku aje


Setting kan lah ye.. :-)))


Control Ayu.. :-P


Tapi bila dah jumpa kamera... :-P



Smile detect.. :-)


Aksi menyambut bunga :-)


gembira ye.. :-)))


bersama model.. :-p


huhuhuhuhu.. :-p


Rasanya aku tak suka bungalah.. :-P


Habis dah bunga tu.. :-P


Model pegang kamera :-)))


Ringan sangat lah kechik ni.. :-P


Gambar ni semua belum edit lagi tau..
Bukan ape, aku lebih suka kalau gambar tu neutral je..
Lagipun aku tak sukalah nak keje edit mengedit ni..
Malas kot.. hehehhehe.. :-P


Terima Kasih pada semua yang menjayakan photoshoot ini
:-)))
Gambar yang dah di edit kat atas ni Wali yang punya


Boleh tahan jugak lah kamiorang kat sini
Dekat nak satu hari dok wat photoshoot kat Purajaya ni
Suka dan duka dikongsi bersama
Semuanya berjalan dengan lancar hari tu..
Alhamdulillah jugak lah...

By the way
Ribuan reima kasih sebab sudi luangkan masa
Singgah kat blog aku ni

See u for next enry
bye...bye...
Assalamualaikum :-)))))