Sunday, March 18, 2012

Photoshoot at Taman Botani Putrajaya

Assalamualaikum warga-warga blogger sekalian..
3/3 yang lepas photography club pergi outing buat photoshoot kat Putrajaya
Lama sangat dah tak update blog ni yelah minggu exam lah katakan.. :-)))
Ni lah aku nak cerita sikit pasal projek kelab fotograpi kat kolej nun ha.. :-P
Ada buat outing & photoshoot sikit kat area Putrajaya..
Best memang best yelah pegi pun ramai-ramai kan..
Lebih kurang dalam 20 lebih orang der.. Pakai 2 ven skali gus dan beberapa buah kereta masing-masing..





Ketiga-tiga gambar di atas diamabil secara tak sengaja
Nak cari scene yang baru sampai ke destinasi 
konon nye lar... :-))))




Mesti korang nak tau kenapa ada gambar budak-budak sekolah sini
yelah, diorang masa ni kan holiday
Diorang buat pertandingan explores pada budak-budak sekolah
sebab tu lah aku sempat juagk ambil gambar diorang.. :-)))






Ambil gambar adegan makan-makan dahulu
kena ade tenaga kan sebelum ambil gambar model-model
huhuhuhuhuh......makan untuk tenaga :-)))



Aksi mekap-mekap para model.
Maaflah tak boleh upload semua (limited je)
hehehehehe....
Kesian jadi model tak boleh makan dahulu jaga perut.. :-))


















Maaflah ye, tak dapat nak upload banyak-banyak
Aku tak dapat nak ambil banyak sangat gambar masa ni
aku hanya amabil gambar suasana sahaja
Bukan ambil gambar model 
Maaf ye... :-))))

Ok, The End about the model ok.. :-)))

*******************************************************************


Ha...ni lah part yang paling aku suka bila aku mula menstory memory :-))
Dah abis cerita pasal model-model ni semua aku nak cerita lah pulak pasal kamiorang
Bak kata pepatah sambil menyelam minum air..
Pergi Putrajaya tak sah lah kalo aku kene bergambar sekali kan??
tak salah.. memang aku patut pun bergmabr kat sini
yelah aku kan jadi model untuk blog aku aje.. wweeekkk.. :-P


Aku, Sis Ain & Siti


Zulaikha & Mina


Sis Ida & Sis Zila


Sis Marina & Arie
Sis Marina ni gelaran dia M.A
so..kamiorang panggil dia M.A jelah
M.A tu short form untuk model agent
orang penting der... :-)))


Hehehe...:-)))


Sis Ida
Tapi aku je panggil dia Kak Su.. :-)))


Nak jadi model :-))
Tapi dalam blog ni aje
sekali sekala tak salah kan.. :-P


Alamak.. :-))
hahahhaha.....


Siti..
Sekali sekala nak jadi photographer tak salah kan.. :-)))


Cheeewwaahhhh.. :-))


Memperkenalkan...


Amboi...bulu mata.. :-P


Kak Zila & me


Me & Aisyah 
Ni nak cerita sikit pasal Aisyah
Dia ni kalo tak silap mak ke bapak dia orang Ukraine 
Dia baru berapa tahun dok kat Malaysia
Dia tak pandai cakap melayu meh...
Kalau nak ngorat kene pandai cakap orang puteh meh.. :-P


Once again.. :-P


M.A


Yang penting area belakang beb.. :-)))


Her name given is Intan Norfazreen 
but you can call she 'Kechik'


Kak Vey  :-))


Jangan marah ek kalo asyik dari tadi gambar aku aje


Setting kan lah ye.. :-)))


Control Ayu.. :-P


Tapi bila dah jumpa kamera... :-P



Smile detect.. :-)


Aksi menyambut bunga :-)


gembira ye.. :-)))


bersama model.. :-p


huhuhuhuhu.. :-p


Rasanya aku tak suka bungalah.. :-P


Habis dah bunga tu.. :-P


Model pegang kamera :-)))


Ringan sangat lah kechik ni.. :-P


Gambar ni semua belum edit lagi tau..
Bukan ape, aku lebih suka kalau gambar tu neutral je..
Lagipun aku tak sukalah nak keje edit mengedit ni..
Malas kot.. hehehhehe.. :-P


Terima Kasih pada semua yang menjayakan photoshoot ini
:-)))
Gambar yang dah di edit kat atas ni Wali yang punya


Boleh tahan jugak lah kamiorang kat sini
Dekat nak satu hari dok wat photoshoot kat Purajaya ni
Suka dan duka dikongsi bersama
Semuanya berjalan dengan lancar hari tu..
Alhamdulillah jugak lah...

By the way
Ribuan reima kasih sebab sudi luangkan masa
Singgah kat blog aku ni

See u for next enry
bye...bye...
Assalamualaikum :-)))))













No comments:

Post a Comment