Wednesday, October 17, 2012

Breakfast with nasi lemak teh tarik

Assalamualaikum para pembaca blog sekalian...
Ceh..ceh....ape benda pulak sekalian? Semuanya lah.....
Ni lah Fiqkah nak share sikit pasal sarapan pagi....
Yup breakfast... in the 'MURGEN' maksudnya pagi....
Alllooooo...selamat pagi... gurten murgen.. bahasa German lah kawan-kawan oi...
Cakap pasal sarapan pagi teramatlah penting sesangat...
Yup very important untuk menjaga kesihatan...
That why we should take a breakfast in the morning...
Cheywah.....ayat bunga-bunga pulak...

Dari tadi nak cerita...
Ok...kalau kat kolej Fiqkah selalu makan nasik lemak kira dalam 2 kali seminggu...
Memang sedap tapi tak boleh makan selalau tau....
Yes...antara lauk yang Fiqkah ambik adalah...

Nasi, sambal, telur rebus, kacang timun dan ikan bilis (hidangan wajib)
Pastu....

Sambal kerang

Tempe

Ayam berempah

Telur mata separuh masak

Menu kat atas tu adalah yang almost selalu aku amik..
So..semuanya rm4.50 aje selalu.....
Tapi pergi kat Putrajaya area presint 9 kalo tak silap...
Mungkin standard area dia kot..
Food court je pownnnnnn.....
Menu yang saya ambil
Nasi, sambal, timun, telur rebus dan timun.....macam biasa rm4.00
Tapi saya tambah lqgi sambal paru dan ayam berempah....
So..$$$$$$$$$$ rm7.00
Amacam mahal x?

Sikit aje... huhuhuhuhuhu......
Tapi tak ape, asal dapat makan je...

No comments:

Post a Comment